Sukker er ikke et levnedsmiddel, men det rene gift for kroppen. Denne bog handler om hvordan fødevareindustrien overforbruger sukker, og hvilke konsekvenser dette har for vores helbred.
I for store mængder kan sukker ikke bare ødelægge tænderne, men det gør os også gamle alt for tidligt, ligesom det dræner kroppen for vitaminer, giver os knogleskørhed, hormonforstyrrelser, leversygdomme, diabetes, hjerte-kar-sygdomme, skaber fedme, kræft, gigt og meget andet. Derudover resultere et overforbrug af sukker i mentale og adfærdsmæssige forstyrrelser, ligesom det skaber afhængighed.
Menneskekroppen er ikke skabt til at indtage raffineret sukker – uanset hvilken form det så end har. De første advarsler kom allerede tilbage i 1650’erne, da Vesteuropa oplevede det første sukkerboom.
I dag er der kommet endnu flere advarsler. Men disse bliver ikke hørt, til trods for at forekomsten af diabetes og andre velfærdssygdomme er steget parallelt med forøgelsen af sukkerforbruget. Advarslerne er særligt fejet til side af forskere, fødevareindustrien og officielle myndigheder, som mente, at indtaget af mættet fedt var årsagen til de nævnte sygdomme.
Dette fik fedtforbruget til at falde, samtidigt med at forekomsten af sukkersyge og fedme fortsatte med at stige. Nu hvor man har erstattet fedt med sukker, får kroppen fortsat alle de sygdomme, som mættet fedt blev beskyldt for at stå bag.
Bogen består i en indgående behandling af denne problemstilling med udgangspunkt i den førende forskning, som ikke er betalt af industrien.
Det er denne problemstilling, som bogen her tager et kritisk kig på.